Πέμπτη 19 Απριλίου 2007

Απ’ το Ρόστοκ με αγάπη...


...Το no global είναι ακόμα εδώ
από bear στο indy.gr -τελευταία τροποποίηση 18/4/2007 17:29

Τρεις μέρες που μας ενθουσίασαν. Νιώσαμε ξανά, για λίγο, την έμπνευση και αυτό το απίθανο συναίσθημα της δικιάς μας αντεπίθεσης. Χαρούμενης, δημιουργικής, συντροφικής. Τρεις μέρες στην διεθνή συνάντηση δράσης με την κωδική ονομασία Ρόστοκ ΙΙΙ. Είχαμε βρεθεί και στην προηγούμενη συνάντηση μα τώρα είμαστε μόλις 50 μέρες πριν. Τώρα συνεδριάζουμε στο Κέντρο Συντονισμού των δράσεων ενάντια στους G8 και με τις παλέτες μας έχουμε αρχίσει να χρωματίζουμε το ασπρόμαυρο μέλλον που 8 αυτόκλητοι σωτήρες προσπαθούν να μας πείσουν με τις φιέστες τους ότι νοιάζονται για μας. Είναι αυτοί οι κύριοι υπεύθυνοι για τον πόλεμο, την καταστολή και τον αυταρχισμό, τις κλιματικές αλλαγές, την εξαθλίωση του νότου και την ποινικοποίηση θρησκειών και κινημάτων της ανατολής.

Για το γερμανικό κίνημα είναι η πρώτη φορά που μετά από πολλά πολλά χρόνια πρέπει όλες, οι τόσο διαφορετικές συνιστώσες, να συνδιοργανώσουν κάτι τόσο μεγάλο και αυτό ήταν σίγουρο πως δεν θα είναι ούτε εύκολο, ούτε ανώδυνο. Το Die Linke, τα συνδικάτα, οι ΜΚΟ, η ATTAC, δεκάδες αριστερές, αριστερίστικες, αυτόνομες, αντιφασιστικές και αναρχικές ομάδες μπόρεσαν κάτω από την μαγευτική δύναμη του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος να δουλέψουν και να παράγουν σε μια κοινή πλατφόρμα που ταυτόχρονα σέβεται την αυτονομία του καθενός και αυτό είναι τελικά και η δύναμη του. Αυτό το νέο που φτιάξαμε όλοι μαζί, που καταφέρνει να στέκει ακόμα απειλητικά απέναντι στους κυρίαρχους , τους ισχυρούς, που επαναφέρει δημιουργικά τις διαχωριστικές γραμμές και ενοποιεί τους από κάτω, αυτούς που αντιστέκονται, τους δικούς μας ή καλύτερα όλους εμάς.

Ροζ μαλλιά, ράστα, σανδάλια, ξυπόλυτες κινηματικές φατσούλες, μαζί με παλιούς αριστεριστές, αριστερούς βουλευτές, προτεστάντες χριστιανούς, αναρχικούς, ακτιβιστές του αντιπυρηνικού κινήματος και οικολόγους μας θύμισαν για τρεις μέρες την δύναμή μας και μας προσκάλεσαν με τον καλύτερο τρόπο στον νέο σταθμό μας που θα φτιάξουμε όλοι και όλες μαζί από τις 2 μέχρι τις 8 Ιουνίου στους αγρούς και τα δάση, τις κωμοπόλεις και τους δρόμους της βορειοανατολικής Γερμανίας, σε κάποια παραλία της βαλτικής, σε κάποιο αεροδρόμιο, στην αντισύνοδο, στα μπλόκα, στις διαδηλώσεις.

Πήραμε μια γεύση από μπλόκα και κάναμε και λίγο πρακτική(ωραία που ήταν...), μια γεύση από φράχτη, μια γεύση από το Heiligendamm και απλά πειστήκαμε πως μέχρι τις αρχές Ιούνη πρέπει να πείσουμε όλους τους γνωστούς/ες και φίλους/ες, όλα τα ντόπια κινηματόπαιδα γιατί απλά δεν μπορούμε να λείπουμε.

Και τι θα κάνουμε εκεί;

Ξεκινάμε με την κοινή μεγάλη διαμαρτυρία/διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο, το Σάββατο 2 Ιουνίου στο Ρόστοκ. Που πάει να πει 31/5 ή το αργότερο 1/6 είμαστε όλοι και όλες εκεί.

Κυριακή 3 Ιουνίου, μια μεγάλη διεθνής εκδήλωση καθώς και δράσεις ενάντια στις ρίψεις βομβών που ο ομοσπονδιακός στρατός σκοπεύει να οργανώσει στην επαρχία του Wittstock και δράσεις για τα αγροτικά.

Δευτέρα 4 Ιουνίου, «Για την ελευθερία των κινημάτων σε όλο τον πλανήτη! Ίσα δικαιώματα για όλους-ες!». Μεταναστευτική Ημέρα Δράσης. Δράσεις στα κέντρα και τους χώρους κράτησης των μεταναστών. Διαδήλωση στο κέντρο του Ροστόκ. Συζήτηση και συντονισμός των αντιρατσιστικών δικτύων το απόγευμα

Τρίτη 5 Ιουνίου, Δράσεις ενάντια στο μιλιταρισμό, τον πόλεμο, τα βασανιστήρια και το Παγκόσμιο Καθεστώς Εκτάκτου Ανάγκης. Μπλόκο στους δρόμους γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Rostock-Laage «για να καλωσορίσουμε» τους 8 ισχυρούς του πλανήτη.

Έναρξη εναλλακτικής Αντισυνόδου κατά πάσα πιθανότητα στο χ΄ωρο του Πανεπιστημίου του Ρόστοκ. Ποικίλα «δορυφορικά γεγονότα» της εναλλακτικής αντισυνόδου θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δράσης θα πραγματοποιηθούν και στους χώρους διαμονής. Η αντισύνοδος θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στα ζητήματα των κλιματικών αλλαγών αλά και της κατάστασης στην Αφρική.

Τετάρτη 6 Ιουνίου, «Μπλόκο στους G

Μαζικά μπλόκα και περικύκλωση των δρόμων και των υποδομών που διευκολύνουν τη μετάβαση των 8 ισχυρών και του προσωπικού τους, μέσα από πρακτικές πολιτικής ανυπακοής. Διάφορες μορφές δράσεων στα περίχωρα του Heligendamm. Δεν μασάμε! Οι Γερμανοί σύντροφοι έχουν τον τρόπο να σε κάνουν να νιώσεις απόλυτα ασφαλής μιας και ως γνωστόν ξέρουν τι κάνουν.

Πέμπτη 7 Ιουνίου, Περικύκλωση των δρόμων γύρω από το Heligendamm. Πορείες από 4 διαφορετικά σημεία της πόλης με κοινό προορισμό το φράχτη που θα φυλάει τους ισχυρούς στις παραθεριστικές εγκαταστάσεις στο Heligendamm.

«Μουσική και Μηνύματα»: Συναυλία με τον Herbert Grönemeyer και άλλους.

Και που θα μείνουμε;

Που αλλού; Με τους φίλους μας σε κάμπινγκ. Ήδη έχει κλειστεί ένα κάμπινγκ στο Ρεντελιφ (κοντά στο χώρο τους συνόδου και με τακτική σύνδεση μέσω τρένου με το Ρόστοκ) που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5000 άτομα ενώ αναμένουμε την οριστικοποίηση και ενός δεύτερου στο Ρόστοκ με δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 6000 άτομα. Τα κάμπινγκ θα παρέχουν νερό, ρεύμα και αυτοοργανωμένη κουζίνα ενώ υπάρχει η δυνατότητα για διοργάνωση συζητήσεων, προβολών κλπ. Απλά παίρνουμε την σκηνή μας, τον υπνόσακο μας και φύγαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: