Τετάρτη 18 Απριλίου 2007

από το ESF( Ευρωπαικό Κοινωνικό Φόρουμ)

Μπλόκο στους ισχυρούς του πλανήτη!

Είναι 8 και είμαστε 6 δις


Στις αρχές Ιουνίου 2007, οι αρχηγοί και το πολιτικό προσωπικό των 8 οικονομικά ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, συναντιούνται στο
Heιligendamm, (Χεϊλίγκενταμ) στη Γερμανία για να πάρουν αποφάσεις που αφορούν το μέλλον και τις ζωές όλων μας. Αποφάσεις που αγγίζουν όλες τις πλευρές της ζωής μας (από τις εργασιακές σχέσεις και την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών μέχρι την αποσύνθεση της εκπαίδευσης, και από την εντατικοποίηση της περιβαλλοντικής και διατροφικής καταστροφής μέχρι και την συρρίκνωση κάθε κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος, κάθε δικαιώματος στην ζωή και την αξιοπρέπεια). Αποφάσεις που σαν στόχο έχουν τον εθισμό και την υποταγή μας σ’ αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως μονόδρομο, τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, τους πολέμους και τις σφαγές χιλιάδων ανθρώπων , την κοινωνική εξαθλίωση, το σεξισμό. Έναν κόσμο διακρίσεων, ρατσισμού και αυταρχισμού. Έναν κόσμο αβίωτο.

Σε κάθε σύνοδο, οι 8 αυτοαναγορευμένοι άρχοντες της γης επιχειρούν να παρουσιάσουν τις συναντήσεις τους ως τις λαμπερές τελετές κατά τη διάρκεια των οποίων «μπαίνουν τα θέματα της πλανητικής ατζέντας». Οι συναντήσεις τους όμως στη Γένοβα το 2001, στο Εβιάν το 2003, στη Σκωτία το 2005 και την Αγία Πετρούπολη το 2006 πέρα από την απατηλή λάμψη του κέρδους είχαν και εκείνο το φως της ελπίδας που δίνουν οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που την ίδια στιγμή που οι ισχυροί σχεδιάζουν το μέλλον, πλημμυρίζουν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ενάντια στους G8, .

Το άτυπο πλανητικό διευθυντήριο των 8 δεν έχει καμιά νομιμοποίηση στο να αυτοδιορίζεται ως η «ομάδα εκλεκτών» που καθορίζει τη ζωή μας. Δεν υπάρχει καμιά κοινωνική και πολιτική διαδικασία από την οποία να προκύπτει αύτη η μαφία των οικονομικά ισχυρών. Ποίος τους διόρισε κυριάρχους του πλανήτη; Και εν τέλει ποιος τους εξασφάλισε ότι θα χαράσσουν ανενόχλητοι το δρόμο της υποταγής μας στις απάνθρωπες πολιτικές τους;

Τον Ιούνιο του 2007 δεν θα ακουστεί μόνο η φωνή των κυβερνήσεων των 8 δυνατών. Θα είμαστε εκεί .Όλοι και όλες. Για 7 μέρες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλο τον κόσμο, προερχόμενοι -ες από διαφορετικούς πολιτικούς και αγωνιστικούς γαλαξίες θα είμαστε στο Heιligendamm, σε αυτοοργανωμένα κάμπινγκ και θα κάνουμε τα δικά μας σχέδια για το μέλλον. Ανυπάκουοι και ανυπάκουες στις διαταγές τους.

Για να «μπλοκάρουμε» τις αποφάσεις των ισχυρών του πλανήτη, για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στους πλανητικούς αφέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: